Zoek en vind jouw Automotive baan

De meeste keus, de beste baan

Automotive Vacaturebank
Automotive Vacaturebank
Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Automotive?

De meeste keus, de beste baan

Zoek en vind jouw Automotive baan
De meeste keus, de beste baan
Snel zoeken

Vierseizoenenband Vredestein voor EV

Apollo Tyres heeft bevestigd dat het later in 2022 een nieuwe vierseizoenenband van Vredestein zal introduceren, speciaal voor elektrische voertuigen.

Apollo Tyres evalueert momenteel de nieuwe Vredestein-band via computersimulatie en in speciale testfaciliteiten voor warm en koud weer over de hele wereld. “De overgrote meerderheid van de EV’s die momenteel in productie zijn, is standaard uitgerust met banden die niet specifiek zijn ontwikkeld voor EV’s”, aldus Daniele Lorenzetti namens Apollo Tyres.

“Op voorwaarde dat de afmetingen, lastindex en snelheidsaanduiding correct zijn voor de auto, is elke band van Vredestein geschikt voor gebruik op elke EV en we ontvangen zeer positieve feedback van bestuurders die onze banden op hun EV’s monteren. Maar naarmate de EV-markt zich verder ontwikkelt, is het logisch dat autofabrikanten en klanten rekening houden met de potentiële voordelen van banden die speciaal voor EV’s zijn ontwikkeld.”

Belasting

Een aantal factoren dat specifiek is voor EV’s heeft een toenemende invloed op de toekomstige ontwikkeling van banden, legt Lorenzetti uit. “Vergeleken met auto’s met verbrandingsmotoren wegen EV’s meestal meer, genereren vanuit stilstand een hoger koppel en leveren een grotere acceleratie in de rechte lijn. Samen zorgen deze factoren voor een grotere belasting van de band. Bovendien worden andere geluidsbronnen dan de aandrijflijn van EV’s, omdat deze zo weinig geluid maakt, zoals de banden, duidelijker waarneembaar in het interieur. Veel EV-eigenaren hechten ook waarde aan manieren waarmee ze de actieradius tussen laadmomenten kunnen maximaliseren, waardoor rolweerstand een nog belangrijkere vereiste wordt.”

Het bericht Vierseizoenenband Vredestein voor EV verscheen eerst op Aftersales Magazine.

Bron

www.automotivevacaturebank.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close