Zoek en vind jouw Automotive baan

De meeste keus, de beste baan

Automotive Vacaturebank
Automotive Vacaturebank
Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Automotive?

De meeste keus, de beste baan

Zoek en vind jouw Automotive baan
De meeste keus, de beste baan
Snel zoeken

Zweden lanceert testcentrum voor cyberbeveiliging

Het Zweedse, geheel door de staat gefinancierde onderzoeksinstituut Rise, lanceert het Cyber ​​Test Lab. In dit testcentrum kan de auto-industrie voertuigen testen door gebruik te maken van de nieuwste cybertechnologie en testmethoden.

“We implementeren een wereldwijd toonaangevende hub met verschillende testbanken en wetenschappers samen met zorgvuldig geselecteerde partners. We zullen de snelgroeiende cyberdreiging rond connected voertuigen nu en in de toekomst aanpakken. Een autofabrikant kan niet afzonderlijk werken aan het vinden van manieren om cyberaanvallen te bestrijden. Dit moet worden gedaan met de breedste expertise om ervoor te zorgen dat de hele industrie profiteert van gecentraliseerd onderzoek”, zei Pia Sandvik, ceo van Rise.

Ethische hackers

In het Cyber Test Lab zijn tests mogelijk door onder meer simulatie en virtualisatie. Ook kunnen hier volledige voertuigtesten worden afgenomen in gecontroleerde omgevingen. Het biedt een complete keten van testmogelijkheden, waar fabrikanten tijdens het hele R&D-proces nieuwe technologieën en producten kunnen testen. “We zijn ervan overtuigd dat het werken met ethische hackers van cruciaal belang is om voertuigen tot het uiterste te testen. De ethische hackers zijn geselecteerde partners uit onze bestaande Cyber ​​Range in Stockholm. Deze lancering van het Cyber ​​Test Lab is vooral belangrijk in een tijd waarin cyberaanvallen en cyberdreigingen tegen infrastructuur en verbonden technologie wereldwijd een snel groeiend probleem zijn geworden”, zei Tomas Bodeklint, hoofd operaties bij Cyber ​​Test Lab.

 

Het bericht Zweden lanceert testcentrum voor cyberbeveiliging verscheen eerst op Aftersales Magazine.

Bron

www.automotivevacaturebank.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close