Zoek en vind jouw Automotive baan

De meeste keus, de beste baan

Automotive Vacaturebank
Automotive Vacaturebank
Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Automotive?

De meeste keus, de beste baan

Snel zoeken

Kentekenloket introduceert ‘Veilig Betalen’

De dienst speelt in op het gevoel van onzekerheid bij veel particulieren wanneer zij een groot bedrag moeten overmaken wegens de aanschaf van een auto. Contant geld meenemen of vooraf overboeken naar een andere particulier voedt het gevoel van onveiligheid. Bij de autobedrijven die zijn aangesloten bij Kentekenloket kan de transactie voortaan “honderd procent” veilig gebeuren.

Code

Met ‘Veilig Betalen’ maakt de koper het aankoopbedrag van maximaal vijftienduizend euro via iDEAL over naar een veilige tussenrekening van Kentekenloket. De kopende en verkopende consumenten ontvangen daarna elk de helft van een code. Zodra het Kentekenloket het kenteken bij de RDW overschrijft en de tenaamstelling uitvoert, wordt de code samengevoegd. Daarmee staat de auto op naam van de koper, is de verkoper direct betaald en de transactie afgerond. De kosten bedragen tien euro per transactie: vijf ervan gaat naar het autobedrijf, de rest naar de organisatie Kentekenloket.

Deelnemers

Er zijn inmiddels bijna zevenhonderd Kentekenloketten in Nederland. Over twee tot drie jaar zal dat aantal naar verwachting uitkomen op duizend deelnemende autobedrijven. Intern is geen harde deadline gesteld voor die hoeveelheid deelnemers gesteld, zegt Frank Weghorst, manager trade marketing bij Parts Point Services. “Wat voor ons zwaarder weegt, is dat we met dat aantal prima voldoen aan de eis van de RDW om een landelijke dekking te hebben.”

Momenteel groeit het Kentekenloket-bestand met gemiddeld drie à vier autobedrijven per week. Zij zijn RDW-erkend om kentekens over te schrijven en de tenaamstelling snel en makkelijk uit te voeren voor consumenten die onderling een auto aan elkaar verkopen.

Voordeel voor het autobedrijf is de kans om extra diensten aan te bieden. Denk daarbij aan een aankoopkeuring, check van de kilometertellerstand, bandenstaat, diagnoserapport of kortingsbon voor onderhoud en/of een apk.

The post Kentekenloket introduceert ‘Veilig Betalen’ appeared first on Aftersales Magazine.

Bron

www.automotivevacaturebank.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close