Zoek en vind jouw Automotive baan

De meeste keus, de beste baan

Automotive Vacaturebank
Automotive Vacaturebank
Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Automotive?

De meeste keus, de beste baan

Snel zoeken

Dekra koopt circuit voor tests connected car

De komende jaren steekt Dekra vele tientallen miljoenen euro’s in het complex. Doel is het geschikt te maken voor autofabrikanten die hun voertuigen willen ontwikkelen en uitproberen. Daarbij gaat het niet om reguliere praktijkproeven maar specifiek om communicatievoorzieningen en zelfstandig voortbewegen.

Experts

Er zullen ongeveer honderd arbeidsplaatsen ontstaan voor experts op genoemde domeinen. De overname lijkt logisch: al sinds 2003 ligt het Dekra Technology Center (DTC, op de voorgrond van de foto) op een steenworp van het circuit. De nieuwe combinatie, gesitueerd in de plaats Klettwitz, gaat deel uitmaken van het internationale ADAS-netwerk (automated driving) dat Dekra bezig is te ontwikkelen in Europa en Azië.

Gedurende de opbouwfase trekt de organisatie meer dan dertig miljoen euro uit voor haar testfaciliteit. In eerste instantie zullen de activiteiten uitsluitend betrekking hebben op autonoom rijden. Op de wat langere termijn zullen in Klettwitz ook testopstellingen verrijzen voor connectiviteit. Met de investeringen bootst Dekra ter plekke, naar wens van de fabrikant, stedelijke, regionale of snelwegsituaties na.

V2V en V2X

Ook zal worden voorzien in infrastructuur voor communicatie tussen voertuigen onderling (V2V) en tussen voertuigen en hun omgeving (V2X). Tot deze uitrusting behoren onder meer rijrobots, zelfstandig rijdende platforms en testopstellingen voor camera-, laser- en radarherkenning. In de loop van 2018 moet een en ander worden gerealiseerd.

Behalve in faciliteiten voor autofabrikanten wil Dekra ter plekke ook gaan voorzien in opleiding en training. Er zal  straks capaciteit zijn om vijfhonderd mensen per dag te voorzien van hoogwaardige kennis op dit vlak.

The post Dekra koopt circuit voor tests connected car appeared first on Aftersales Magazine.

Bron

www.automotivevacaturebank.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close