Zoek en vind jouw Automotive baan

De meeste keus, de beste baan

Automotive Vacaturebank
Automotive Vacaturebank
Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Automotive?

De meeste keus, de beste baan

Zoek en vind jouw Automotive baan
De meeste keus, de beste baan
Snel zoeken

Curriculum Vitae (CV)

Bij het opstellen van je CV is het belangrijk om het volgende in je achterhoofd te houden:

  • Houd het simpel
  • Wees duidelijk
  • Houd het kort
  • Maak je Curriculum Vitae prettig leesbaar voor de selecteur. Deze leest er vaak een groot aantal en moet snel de selectiecriteria kunnen vinden.

Je CV moet de volgende rubrieken bevatten:

  • Persoonsgegevens
  • Opleiding en cursussen
  • Werkervaringen
  • Aanvullende informatie
  • Referentie

Persoonsgegevens

Naam (duidelijk voor- en achternaam vermelden, voor een getrouwde vrouw de naam vermelden die je wenst te gebruiken), adres, telefoonnummer waarop je het grootste gedeelte van de dag bereikbaar bent, geboortedatum en plaats, nationaliteit, burgerlijke staat.

Opleidingen en cursussen

In dit onderdeel kun je vermelden wat voor scholing en opleiding(en) je hebt gehad. Hoe langer dat geleden is, hoe minder relevant de informatie is. Zo zal een schoolverlater bij dit onderdeel een uitgebreide opsomming geven van alle vakken die hij of zij gehad heeft, omdat er verder minder of zelfs niets te melden valt qua werkervaringen. Tenslotte noteer je of je een bepaald diploma wel of niet hebt behaald en in welk jaar. Ook relevante cursussen zeker vermelden.

Werkervaringen

In je CV begin je met de meest recente baan en ga je zo verder terug in de tijd. Zorg dat er geen gaten worden aangetroffen ten aanzien van periodes. Wanneer je wat ouder bent, verkort je je CV door de meest relevante werkervaringen te vermelden. Probeer kort en krachtig de belangrijkste taken en verantwoordelijkheden van een bepaalde functie te beschrijven.

Aanvullende informatie

Dit onderdeel kun je gebruiken om belangrijke mededelingen te doen die niet uit je CV naar voren komen, bijvoorbeeld: hobby’s, in deze periode voor mijn kinderen gezorgd of een wereldreis gemaakt van dit jaar tot dat jaar, etc.

Referenties

Hier noem je het bedrijf, naam, functie en telefoonnummer van degene van wie je toestemming hebt om ze als referent op te geven. Ook heel gangbaar is het om pas een referentie af te geven op het moment dat dit relevant is. Zet in dat geval in je CV: referenties op verzoek beschikbaar.

Ga aan de slag met je CV! Voor voorbeelden op internet is Google natuurlijk handig. Kijk bijvoorbeeld op deze zoekopdracht in Google. Ook de tips op de site van Intermediair, het maandblad voor afgestudeerden aan bepaalde HBO- en WO opleidingen, zijn waardevol.Terug naar het overzicht Tips of Home

www.automotivevacaturebank.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close