Zoek en vind jouw Automotive baan

De meeste keus, de beste baan

Automotive Vacaturebank
Automotive Vacaturebank
Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Automotive?

De meeste keus, de beste baan

Zoek en vind jouw Automotive baan
De meeste keus, de beste baan
Snel zoeken

Sollicitatiebrief

Het CV kan los van de sollicitatiebrief gelezen worden, maar een brief kan moeilijk los van het CV gelezen worden. In het CV zet je de harde gegevens zoals jaartallen, opleidingen, werkgevers, werkervaring etc. In de brief licht je eventueel enkele van deze gegevens toe en/of motiveer je de zaken zoals motivatie, geschiktheid etc.

Het eerste dat een werkgever van je te zien krijgt, is in de meeste gevallen je sollicitatiebrief. Beschouw je sollicitatiebrief dan ook als je visitekaartje en besteed hier tijd en aandacht aan. De eerste selectie vindt vaak al plaats aan de hand van schifting van sollicitatiebrieven. De inhoud van je brief moet de lezer overtuigen van je kwaliteiten en je motivatie. In je brief vertaal je jouw positieve eigenschappen naar voordelen voor de werkgever.

Hoewel je bij een sollicitatiebrief enigszins vastzit aan een standaard opmaak, kun je hier zeker wat van je creativiteit in kwijt. Laat in je brief zien dat jij je huiswerk gedaan hebt, dat je goed voorbereid bent en dat je dus bekend bent met de functie waarvoor en het bedrijf waarbij je gaat solliciteren. Je sollicitatiebrief moet een werkgever overtuigen van je motivatie en je enthousiasme voor de functie en het bedrijf.

Vijf tips

  • Schrijf je brief en je CV niet met de hand, maar met de computer;
  • Richt je brief aan iemand persoonlijk;
  • Spreek nooit iemand met de voornaam aan;
  • Schrijf kort, bondig, foutloos en vooral pakkend en leesbaar;
  • Check of je brief in ieder geval de volgende elementen bevat: afzender, plaats en datum, geadresseerde, aanhef, reden brief (eerste alinea), motivatie, geschiktheid, afsluiting met handtekening en eventuele bijlage(s) zoals je CV.

 

Terug naar het overzicht Tips of Home

www.automotivevacaturebank.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close