Zoek en vind jouw Automotive baan

De meeste keus, de beste baan

Automotive Vacaturebank
Automotive Vacaturebank
Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Automotive?

De meeste keus, de beste baan

Zoek en vind jouw Automotive baan
De meeste keus, de beste baan
Snel zoeken

Omzet GPC stijgt 0,3 procent in Q1 2024

De omzet van de Amerikaanse automaterialendistributeur Genuine Parts Company (GPC), moederbedrijf van onder meer Alliance Automotive Group Benelux, is in het eerste kwartaal van 2024 met 0,3 procent toegenomen tot 5,8 miljard dollar (5,4 miljard euro).

Het aangepaste nettoresultaat, exclusief een nettolast van 62 miljoen dollar (58 miljoen euro) na belastingaanpassingen, bedroeg 311 miljoen dollar (291 miljoen euro). Dit is een stijging van 2,3 procent vergeleken bij de nettowinst van 304 miljoen dollar (285 miljoen euro) over dezelfde periode vorig jaar.

GPC schrijft het resultaat toe aan een voordeel van 1,9 procent uit acquisities, gecompenseerd door een daling van de vergelijkbare omzet met 0,9 procent en een ongunstige invloed van 0,7 procent op vreemde valuta en andere zaken.

“Onze prestaties in het kwartaal benadrukken de waarde van onze bedrijfsmix in combinatie met onze geografische diversiteit, aangezien onze teams winsten boekten die boven onze verwachtingen lagen”, aldus Paul Donahue ceo van GPC. “We hebben dit gedaan door gefocust te blijven op zowel onze strategische initiatieven op de korte als op de lange termijn om ons bedrijf te verbeteren en winstgevende groei te stimuleren.”

Het bericht Omzet GPC stijgt 0,3 procent in Q1 2024 verscheen eerst op Aftersales Magazine.

Bron

www.automotivevacaturebank.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close