Zoek en vind jouw Automotive baan

De meeste keus, de beste baan

Automotive Vacaturebank
Automotive Vacaturebank
Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Automotive?

De meeste keus, de beste baan

Zoek en vind jouw Automotive baan
De meeste keus, de beste baan
Snel zoeken

Omzet AkzoNobel gedaald, ondanks organische groei

De omzet van AkzoNobel is in het eerste kwartaal van 2024 met 1 procent gedaald tot 2,6 miljard euro, ondanks een gestegen afzet in volume van 2 procent. Het operationeel inkomen is daarbij flink gestegen, met 43 procent, tot 261 miljoen euro. De adjusted EBITDA steeg met 19 procent tot 262 miljoen euro.

“Onze resultaten voor het eerste kwartaal zijn een combinatie van volumegroei in zowel Paints als Coatings, en een toename van de marge”, zegt ceo Greg Poux-Guillaume.

Verdere groei

“Na de met 2 procent toegenomen volumes in Q1 zijn we klaar voor verdere groei in gebieden waar we marktmogelijkheden zien, zoals in poedercoatings, waarvoor we nieuwe productielijnen aan het opzetten zijn. Ons momentum en de voortgaande efficiencymaatregelen zijn een gunstig teken voor goede resultaten in 2024 in markten die op zijn best gemengd blijven.”

Op basis van de huidige marktomstandigheden gaat AkzoNobel voor 2024 uit van een adjusted EBITDA tussen 1,5 en 1,65 miljard euro.

Het bericht Omzet AkzoNobel gedaald, ondanks organische groei verscheen eerst op Aftersales Magazine.

Bron

www.automotivevacaturebank.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close