Zoek en vind jouw Automotive baan

De meeste keus, de beste baan

Automotive Vacaturebank
Automotive Vacaturebank
Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Automotive?

De meeste keus, de beste baan

Zoek en vind jouw Automotive baan
De meeste keus, de beste baan
Snel zoeken

Anders Reizen: leaserijder wil best delen

Meer dan de helft van de Nederlandse werkgevers én werknemers vindt het delen van zakelijke leaseauto’s met collega’s een eigentijds idee. De helft van de werknemers zou de eigen privéauto minder gebruiken als de leaseauto van collega’s deelbaar wordt.

Een en ander blijkt uit onderzoek van de Coalitie Anders Reizen, een netwerk van zeventig Nederlandse werkgevers, uitgevoerd door Verian (voorheen Kantar), onder ruim 1200 werkende Nederlanders.

“Nederland loopt vast als we niets doen en tegelijk is de potentie van het delen van zakelijke leaseauto’s enorm”, zegt Hugo Houppermans, directeur van de coalitie. “Nederland telt bijna een miljoen zakelijke leaseauto’s. Een groot deel van deze auto’s zijn elektrisch en schoner dan privéauto’s. Door zakelijke leaseauto’s te delen kunnen meer mensen duurzamer reizen, de privéauto laten staan en kosten besparen. Waar wachten we nog op?”

Voorwaarden

Leaserijders willen het in de portemonnee ervaren dat het voordelen oplevert als de zakelijke leaseauto wordt gedeeld. Ruim 7 op de 10 zakelijke leaserijders vinden het belangrijk dat de eigen bijdrage of bijtelling omlaag gaat als er wordt gedeeld. Daarnaast vindt deze groep vooral regie en controle belangrijk. Zo willen zij de auto in het weekend blijven gebruiken en zelf bepalen wanneer en hoe lang de auto wordt gedeeld. Voor niet-leaserijders speelt een andere voorwaarde een rol: het moet vooral geen gedoe opleveren voor de leaserijder.

Minder auto’s

Royal HaskoningDHV is een van de bedrijven die is aangesloten bij de coalitie. Directeur mobiliteit en infrastructuur Anton van der Sanden: “Het is belangrijk dat we het aantal auto’s in Nederland verminderen. De bevolking groeit nog steeds en als we een gezonde economie met een goede bereikbaarheid willen houden, dan moeten we minder auto’s beter gaan benutten. Dit draagt ook bij aan de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers. Wij zijn daarom bezig om striktere regels te hanteren voor het toekennen van leaseauto’s. We willen alleen nog leaseauto’s aanbieden voor medewerkers die het nodig hebben om hun functie goed uit te voeren. En de tweede stap is dat we gaan stimuleren om vaker samen te reizen en auto’s met elkaar te delen.”

Werkgevers

55 procent van de ondervraagde werkgevers is positief over het deelbaar maken van zakelijke leaseauto’s onder de eigen collega’s. Redenen voor werkgevers om positief te zijn over het idee: kostenbesparing, minder benodigde auto’s en passend bij duurzaamheidsbeleid. Ruim de helft denkt tegelijk dat het veel tijd en energie kost om het te regelen.

Het bericht Anders Reizen: leaserijder wil best delen verscheen eerst op Aftersales Magazine.

Bron

www.automotivevacaturebank.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close