Zoek en vind jouw Automotive baan

De meeste keus, de beste baan

Automotive Vacaturebank
Automotive Vacaturebank
Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Automotive?

De meeste keus, de beste baan

Zoek en vind jouw Automotive baan
De meeste keus, de beste baan
Snel zoeken

Stakingsdreiging na ultimatum FNV

Vakbond FNV beoordeelt het eindbod van de werkgevers in de Metaal & Techniek van 15 april als onacceptabel. De vakbond heeft de werkgevers daarom een ultimatum gesteld. Wanneer de werkgevers voor woensdag 17 april 18.00 uur niet akkoord gaan, volgen er stakingen.

Volgens FNV komt het eindbod wat het loon betreft neer op een verhoging van 5 procent gemiddeld per 12 maanden. Het steekt FNV ook dat in het eindbod niets wordt gedaan om de instroom van jongeren te bevorderen.

Loon

Het ultimatum van FNV eist een structurele verhoging van de feitelijke salarissen en overige emolumenten en de salarisschalen met 10,1 procent per 1 april 2024. Dit is voor de vakbond bedoeld om de inflatieachterstand te repareren. Daarboven eist FNV een verhoging van de lonen met 100 euro bruto per maand per 1 april 2024, als structurele koopkrachtverbetering.

Daarnaast eist de bond een automatische prijscompensatie in de vorm van een aanpassing van de salarisschalen, brutosalarissen en overige emolumenten aan de hand van de mutatie van de consumentenprijsindex. Deze aanpassing zou jaarlijks op 1 januari moeten worden vastgesteld.

Oudere werknemers

Wat betreft regelingen voor oudere werknemers eist FNV dat de huidige regeling voor vervroegde uittreding voor onbepaalde tijd wordt verlengd. Daarnaast krijgen werknemers het recht om deel te nemen aan het generatiepact, waarbij zij de keuze hebben voor de varianten 60-80-100 en 70-85-100 procent.

Overige eisen

Het ultimatum bevat verder nog eisen ten aanzien van de kilometervergoeding, vakantiedagen en contractvormen.

Het bericht Stakingsdreiging na ultimatum FNV verscheen eerst op Aftersales Magazine.

Bron

www.automotivevacaturebank.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close