Zoek en vind jouw Automotive baan

De meeste keus, de beste baan

Automotive Vacaturebank
Automotive Vacaturebank
Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Automotive?

De meeste keus, de beste baan

Zoek en vind jouw Automotive baan
De meeste keus, de beste baan
Snel zoeken

RAI en BOVAG blij met duidelijkheid over gewichtscorrectie

Voor elektrische voertuigen komt er een gewichtscorrectie op de motorrijtuigenbelasting (mrb) van 40 procent in 2026, 2027 en 2028, van 35 procent in 2029 en van 30 procent in 2030. Zowel RAI Vereniging als BOVAG zijn tevreden met deze aanpassing van de tarieven.

Dat is vast komen te staan nu het demissionaire kabinet op 15 april de Voorjaarsnota 2024 heeft gepresenteerd, de bijgewerkte begroting voor 2024, met een vooruitblik op de komende jaren.

Han ten Broeke, algemeen voorzitter BOVAG: “Goed dat er in de showroom nu tot 2031 duidelijkheid is als het gaat om de MRB voor EV’s. Kopers en verkopers weten waar ze aan toe zijn. Jammer is dan weer dan een deel van ‘dekking’ voor deze ingreep komt van het afschaffen van de aanschafsubsidie voor gebruikte EV’s. Die doet nu juist aantoonbaar waarvoor hij bedoeld is: ook particulieren met een wat minder ruime beurs toegang geven tot een compacte zero-emissie auto.”

Frits van Bruggen, algemeen voorzitter RAI Vereniging: “Het is goed dat het demissionaire Kabinet stappen in de juiste richting zet om elektrisch rijden toegankelijk te maken voor meer Nederlanders. Een win-win voor de consument en het klimaat. Dit geeft de gewenste duidelijkheid voor zowel de consument als voor de sector.”

PHEV

Wat betreft de plug-in hybrides (PHEV) valt het BOVAG op dat de overheidsinkomsten uit de aanschafbelasting (bpm) omhoog gaan, onder meer door de introductie van bpm op bestelauto’s en doordat PHEV’s meer bpm gaan betalen vanwege een nieuwe, meer realistische verbruikstest.

In de optiek van RAI Vereniging spelen PHEV’s een belangrijke rol in de overgang naar schonere en zuinigere mobiliteit, en dienen ze als opstap naar volledig elektrisch rijden door consumenten. RAI Vereniging pleit dan ook, net als voor elektrische auto’s, voor een correctie in de mrb voor PHEV’s (200 kilogram).

Het bericht RAI en BOVAG blij met duidelijkheid over gewichtscorrectie verscheen eerst op Aftersales Magazine.

Bron

www.automotivevacaturebank.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close