Zoek en vind jouw Automotive baan

De meeste keus, de beste baan

Automotive Vacaturebank
Automotive Vacaturebank
Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Automotive?

De meeste keus, de beste baan

Zoek en vind jouw Automotive baan
De meeste keus, de beste baan
Snel zoeken

Miljoen overstappers bij autoverzekeraars

De afgelopen vijf jaar zijn ruim een miljoen automobilisten overgestapt op een andere autoverzekeraar. De komende twaalf maanden is 7 procent van plan over te stappen, 55 procent heeft nog geen beslissing genomen.

Een en ander blijkt uit de Nationale benchmark autoverzekeringen, een onderzoek van Multiscope onder ruim 5200 Nederlandse automobilisten.

Balans

Van de mensen die de afgelopen vijf jaar overstapten naar een andere autoverzekeraar ging 6 procent weg bij a.s.r. en stapte 10 procent over naar a.s.r. Nh1816 verloor 3 procent van de overstappers en won 7 procent van de overstappers. Deze twee partijen hebben de hoogste overstapbalans van elk +4 procent. Interpolis wierf 2 procent van de overstappers en verloor 7 procent. Interpolis heeft daarmee de laagste balans (-5 procent) van alle verzekeraars.

Ruim 525.000 automobilisten willen in de komende twaalf maanden overstappen naar een andere autoverzekeraar. Dat is 7 procent van alle automobilisten in Nederland. Per autoverzekeraar verschilt het percentage klanten dat wil overstappen. Ruim een op de acht klanten van Allianz Direct (13 procent) wil overstappen. Dat is het hoogste percentage van alle autoverzekeraars. Promovendum en De Goudse staan op de tweede plaats met 12 procent, gevolgd door Ditzo (11 procent) maakt de top drie compleet.


Van alle automobilisten die willen overstappen weet 55% nog niet naar welke autoverzekeraar ze willen overstappen. Daarnaast wil 5% van de automobilisten van hun huidige auto-verzekeraar overstappen naar Allianz Direct en nog eens 5% naar FBTO. Daarop volgen InShared en ANWB met elk 4%.

Het bericht Miljoen overstappers bij autoverzekeraars verscheen eerst op Aftersales Magazine.

Bron

www.automotivevacaturebank.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close