Zoek en vind jouw Automotive baan

De meeste keus, de beste baan

Automotive Vacaturebank
Automotive Vacaturebank
Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Automotive?

De meeste keus, de beste baan

Zoek en vind jouw Automotive baan
De meeste keus, de beste baan
Snel zoeken

Omzet Bosch stijgt 3,8 procent

Technologieconcern Bosch heeft in het boekjaar 2023 een omzet gerealiseerd van 91,6 miljard euro. Dat is een stijging met 3,8 procent, of 8,0 procent aangepast voor wisselkoerseffecten. In Nederland bedroeg de omzet 1,9 miljard euro, een resultaat vergelijkbaar met dat van 2022.

Het bedrijfsresultaat voor rente en belastingen (EBIT) bedroeg voor Bosch wereldwijd 4,8 miljard euro, een vol miljard meer dan in 2022. De EBIT-marge uit bedrijfsactiviteiten bedroeg 5,3 procent, 1 procentpunt hoger dan vorig jaar, maar lager dan de beoogde 7 procent. Bosch wil die marge tegen 2026 bereiken.

Groei

“We hebben een hoge rentabiliteit en grote financiële kracht nodig om onze groeidoelstellingen zo veel mogelijk zelf te kunnen financieren”, aldus Markus Forschner, lid van de raad van bestuur en chief financial officer van Robert Bosch GmbH. “Een geslaagde eindsprint in 2023 heeft ons geholpen om onze verwachtingen waar te maken. Maar het boekjaar 2024 zal minstens even uitdagend zijn als 2023.”

Nederland

Bosch in Nederland sloot het boekjaar 2023 af met een geconsolideerde omzet van 1,85 miljard euro, een resultaat dat vergelijkbaar is met dat van 2022. “Ondanks de aanhoudende uitdagende economische omstandigheden zijn we erin geslaagd om in Nederland in het boekjaar 2023 een stabiel resultaat te behalen. 2023 was voor Bosch in Nederland een jaar van transformatie. Wij menen dat de waterstoftechnologie een belangrijke rol zal spelen in de toekomstige energiemix. Vandaar dat wij bij Bosch onze knowhow en expertise in dat domein uitbreiden”, zegt Patrick Incoletti, directeur Bosch Benelux. De prognose van Bosch in Nederland voor het huidige boekjaar is gematigd.

Mobility

Kijken we alleen naar de bedrijfssector Mobility, dan steeg steeg de omzet met 6,9 procent naar 56,2 miljard euro. Aangepast voor wisselkoerseffecten komt deze groei neer op 10,9 procent. De EBIT-marge uit bedrijfsactiviteiten bedroeg 4,4 procent (2022: 3,4 procent).

Het bericht Omzet Bosch stijgt 3,8 procent verscheen eerst op Aftersales Magazine.

Bron

www.automotivevacaturebank.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close