Zoek en vind jouw Automotive baan

De meeste keus, de beste baan

Automotive Vacaturebank
Automotive Vacaturebank
Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Automotive?

De meeste keus, de beste baan

Zoek en vind jouw Automotive baan
De meeste keus, de beste baan
Snel zoeken

Nieuwe, slimme functies voor Kia en Hyundai

Kia en Hyundai gaan nieuwe functies ontwikkelen op basis van informatie over Nederlandse wegen. De Nederlandse overheid heeft daartoe een intentieverklaring ondertekend in Zuid-Korea.

Het ministerie laat daarbij weten dat de data die Kia en Hyundai gaan gebruiken beschikbaar zijn voor alle navigatie- en autofabrikanten. Ook staat er geen financiële vergoeding tegenover.

Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat: “Een auto die piept als je achteruitrijdt en te dicht bij een boom komt. Een auto die alarm slaat als je je gordel niet om hebt. Onze auto’s zorgen er steeds meer voor dat we veilig van A naar B komen. Nederland heeft de informatie over onze wegen enorm goed op orde, en die data kunnen fabrikanten gebruiken om auto’s nóg veiliger en duurzamer te maken. Mooi om te zien dat Kia en Hyundai die handschoen graag oppakken, ik ben enorm benieuwd hoe auto’s hierdoor de komende jaren worden verbeterd.”

Waarschuwingen

Enkele voorbeelden van nieuwe functies zijn het gebruiken van informatie van matrixborden om weggebruikers te informeren over de actuele maximumsnelheden en de afsluiting of openstelling van rijstroken, en het geven van waarschuwingen voor naderende ambulances en bij het naderen van schoolzones. Verder wordt onderzocht of de batterij van een elektrische auto als tijdelijke opslaglocatie kan worden gebruikt bij de stroomvoorziening van huizen. Daarnaast wordt gekeken of en hoe er in auto’s een systeem kan worden gebouwd waardoor deze zichzelf kan aanmelden om toegang te krijgen tot een beperkt toegankelijk gebied. Zodat bijvoorbeeld een paaltje automatisch naar beneden gaat als nood- of hulpverkeer erdoorheen moet.

Het bericht Nieuwe, slimme functies voor Kia en Hyundai verscheen eerst op Aftersales Magazine.

Bron

www.automotivevacaturebank.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close