Zoek en vind jouw Automotive baan

De meeste keus, de beste baan

Automotive Vacaturebank
Automotive Vacaturebank
Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Automotive?

De meeste keus, de beste baan

Zoek en vind jouw Automotive baan
De meeste keus, de beste baan
Snel zoeken

Tegenvallende cijfers LKQ in Q1 2024

De omzet van onderdelendistributeur LKQ is in het eerste kwartaal van 2024 wereldwijd met 10,6 procent toegenomen in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar, tot een hoogte van 3,7 miljard dollar (3,5 miljard euro). De nettowinst bedroeg 158 miljoen dollar (148 miljoen euro) vergeleken met 270 miljoen dollar (253 miljoen euro) voor dezelfde periode van 2023, een afname van 41,5 procent. 

Het is vooral de Europese markt die het eerste kwartaal nog een beetje heeft kunnen redden, stelt ceo Dominick Zarcone (foto) in een toelichting op de kwartaalcijfers. Die waren beneden verwachtingen, vanwege een afnemende vraag in de VS. “Positief was dat we een positieve organische groei in ons Europese segment ervoeren en een robuuste vrije kasstroom genereerden. Ons succes sinds de implementatie van de strategie voor operationele uitmuntendheid in 2019 heeft het bedrijf op een solide basis geplaatst om te herstellen van een oncontroleerbare dynamiek, zoals die waarmee we in het eerste kwartaal te maken kregen. Als gevolg hiervan, en ondanks de tegenwind op de omzet die we in het eerste kwartaal hebben ondervonden, handhaven we onze aangepaste winst per aandeel en de richtlijnen voor de vrije kasstroom.”

Vooruitzichten

Vanwege de tegenvallende resultaten in het eerste kwartaal heeft LKQ de vooruitzichten voor 2024 naar beneden bijgesteld. Werd eerst uitgegaan van een autonome omzetgroei tussen 3,5 en 5,5 procent, nu wordt verwacht dat dit uitkomt tussen 2,5 en 4,5 procent.

Het bericht Tegenvallende cijfers LKQ in Q1 2024 verscheen eerst op Aftersales Magazine.

Bron

www.automotivevacaturebank.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close