Zoek en vind jouw Automotive baan

De meeste keus, de beste baan

Automotive Vacaturebank
Automotive Vacaturebank
Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Automotive?

De meeste keus, de beste baan

Zoek en vind jouw Automotive baan
De meeste keus, de beste baan
Snel zoeken

Mobiliteitsalliantie: Geef mobiliteit prioriteit

De Mobiliteitsalliantie, de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Interprovinciaal Overleg (IPO) doen een dringend beroep op de nieuwe regeringscoalitie om mobiliteit onlosmakelijk onderdeel te maken van nieuw beleid.

Om Nederland leefbaar, bereikbaar en betaalbaar te houden, is structureel investeren in mobiliteit van groot belang, stellen zij. “Mobiliteit is geen doel, maar een belangrijke randvoorwaarde om te kunnen deelnemen aan de samenleving. Denk daarbij aan voldoende autowegen, fiets- en wandelpaden, waterwegen, bruggen en sluizen en een fijnmazig OV-netwerk. Bereikbaarheid én de betaalbaarheid daarvan is cruciaal”, zegt ANWB-bestuursvoorzitter Marga de Jager, tevens voorzitter van de Mobiliteitsalliantie.

Capaciteit

De samenwerkende partijen zien dat het land dichtslibt als het komende kabinet niet met daadkrachtig mobiliteitsbeleid komt. In dat nieuwe beleid is in veel gevallen maatwerk nodig, omdat de problemen wijdverbreid zijn: van achterstallig onderhoud aan de infrastructuur, tot het op peil brengen van de capaciteit in het openbaar vervoer.

Er moet slimmer worden omgegaan met wat er al is. Daarnaast vragen de partijen om meer geld voor onder meer beheer en onderhoud, naast investeringen in uitbreiding en vernieuwing van de infrastructuur. Hier krijgt Nederland veel voor terug, zegt gedeputeerde Harry van der Maas van het IPO: “Het land slibt dicht als het komende kabinet niet met daadkrachtig mobiliteitsbeleid komt. Dat kan voorkomen worden door slimmer om te gaan met wat er al is, in combinatie met meer geld.”

Betaalbaarheid

Marga de Jager: “De politiek moet oog houden voor de betaalbaarheid van zowel reizen met het openbaar vervoer als de auto, zodat Nederlanders naar werk, school, familie of vrienden kunnen. De formerende partijen moeten niet alleen vooruitkijken, maar ook oog hebben voor eerder gemaakte afspraken. Van lopende of reeds geplande projecten moet de financiering of uitvoering niet teruggedraaid worden. Haperend beheer en onderhoud aan bijvoorbeeld rijkswegen leidt tot extra druk op provinciale en lokale wegen.”

Bereikbaarheid

De partijen vinden ook dat iedere regio bereikbaar moet zijn. Gemeenten willen investeren in het verminderen, veranderen en verduurzamen van mobiliteit. Daarbij wordt ingezet op zo veel mogelijk lopen, fietsen, OV, deelmobiliteit en waar nodig de auto. Wethouder gemeente Meierijstad en VNG-commissielid Jan van Burgsteden: “Het is voor onze inwoners van belang dat er betaalbare en gelijkwaardige alternatieven voor de auto beschikbaar zijn, zoals goed OV in elke regio. Het is cruciaal dat bijvoorbeeld ziekenhuizen en nieuwe woonwijken duurzaam en goed bereikbaar blijven, ook als je geen auto hebt.”

Het bericht Mobiliteitsalliantie: Geef mobiliteit prioriteit verscheen eerst op Aftersales Magazine.

Bron

www.automotivevacaturebank.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close