Zoek en vind jouw Automotive baan

De meeste keus, de beste baan

Automotive Vacaturebank
Automotive Vacaturebank
Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Automotive?

De meeste keus, de beste baan

Zoek en vind jouw Automotive baan
De meeste keus, de beste baan
Snel zoeken

Nieuwe versie kentekenbewijs

Na tien jaar komt er een nieuwe versie van het nieuwe kentekenbewijs. De vernieuwde versie van het kentekenbewijs op creditcardformaat ziet er anders uit, heeft andere veiligheidskenmerken, een andere achterkant en een nieuwe contactchip.

De eerder uitgegeven kentekenbewijzen blijven gewoon geldig.  Dat bericht de RDW. “Het vorige contract voor de productie van het kentekenbewijs eindigde na tien jaar. Er moest daarom een nieuwe aanbesteding komen. Dit moment hebben we ook aangegrepen om het kentekenbewijs te vernieuwen. De zichtbaarste veranderingen zijn het nieuwe uiterlijk, de contactchip en de aangepaste veiligheidskenmerken. Al zijn deze veiligheidskenmerken niet allemaal met het blote oog te zien of te voelen. Je hebt bijvoorbeeld een uv-lamp nodig”, vertelt Gert Jan Holland divisiemanager Registratie & Informatie.

“Een andere opvallende wijziging is de achterzijde van het kentekenbewijs. Hier staan alleen de gegevens die verplicht en van toepassing zijn voor de betreffende voertuigcategorie. Het aantal staanplaatsen zie je bijvoorbeeld niet meer terug op het kentekenbewijs van een aanhangwagen of auto.”

Conformiteitsbewijs

Voor lichte bedrijfsauto’s wordt met de komst van het nieuwe kentekenbewijs niet lang een conformiteitsbewijs afgegeven. De gewichten en trekgegevens van het voertuig komen op het kentekenbewijs te staan. Voor aanhangwagens en opleggers van meer dan 3500 kilogram en van zware bedrijfsauto’s en bussen blijft het conformiteitsbewijs wel bestaan.

Het bericht Nieuwe versie kentekenbewijs verscheen eerst op Aftersales Magazine.

Bron

www.automotivevacaturebank.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close