Zoek en vind jouw Automotive baan

De meeste keus, de beste baan

Automotive Vacaturebank
Automotive Vacaturebank
Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Automotive?

De meeste keus, de beste baan

Zoek en vind jouw Automotive baan
De meeste keus, de beste baan
Snel zoeken

5000 bezoekers Techniekdag Groenlo

In Groenlo werd op zaterdag 13 aprilde de Techniekdag georganiseerd. Bezoekers konden die dag onder meer kennismaken met recyclebedrijf Rouwmaat en autodemontagebedrijf Klein Gunnewiek. Naar schatting kwamen er zo’n 5000 mensen op de Techniekdag af. ARN maakt op zijn website melding van een “zeer geslaagde dag”. 

Klaudia Klein Gunnewiek legt uit dat het beeld dat veel mensen van autodemontagebedrijven hebben vaak gebaseerd is op hoe het er vroeger aan toeging. “Ik denk niet dat ze verwachten dat hier zoveel geavanceerde machines staan en dat we een robot hebben die de opslagruimte beheert!”

Haar man Koen Klein Gunnewiek vult aan: “Veel mensen denken dat werken op een autodemontagebedrijf heel zwaar is en dat je handen onder de olie komen te zitten, maar dat is niet zo. Zoals je ziet is het hier brandschoon. En doordat we veel dingen geautomatiseerd hebben en hulp- of tilmiddelen als heftafels hebben, hoeven onze medewerkers ook geen zware onderdelen meer te tillen.”

Robot

Dankzij een eigen softwaresysteem is altijd op elk moment na te gaan waar een onderdeel zich in het magazijn bevindt. “Deze manier van werken is minder foutgevoelig. Je raakt geen spullen meer kwijt en alles wordt door onze robot naar de postafdeling gebracht. Het enige wat wij hoeven doen, is de juiste code invoeren.”

Naast de geautomatiseerde opslag is er ook een revisie-afdeling. “We zijn gespecialiseerd in het reviseren van benzine- en dieselmotoren”, vertelt Koen. “Van tien afgedankte motoren kunnen wij weer zeven zo goed als nieuwe exemplaren maken. Duurzamer wordt het niet!”

Het bericht 5000 bezoekers Techniekdag Groenlo verscheen eerst op Aftersales Magazine.

Bron

www.automotivevacaturebank.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close