Zoek en vind jouw Automotive baan

De meeste keus, de beste baan

Automotive Vacaturebank
Automotive Vacaturebank
Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Automotive?

De meeste keus, de beste baan

Zoek en vind jouw Automotive baan
De meeste keus, de beste baan
Snel zoeken

Livestream ‘Auto hacken, hoe eenvoudig is dat?’

Auto’s zijn steeds vaker permanent verbonden met het internet. Dat biedt voordelen, maar dergelijke ‘connected cars’ lopen ook, net als computers, het risico om gehackt te worden.  Op donderdagavond 16 mei, om 19.30 uur, vertelt expert Jan-Willem van der Linden alles over het hacken van auto’s in een gratis toegankelijke livestream van Vereniging ATC.

Jan-Willem van der Linden is deskundige op het gebied van voertuigdata en digitalisatie bij branchevereniging BOVAG. Op 16 mei aanstaande vertelt hij op welke wijzen een moderne auto gehackt kan worden. Daarbij gaat hij in op 3 vormen van hacken:

  • hacken, met als doel de auto stelen
  • hacken, met als doel de auto wat anders te laten doen dan verwacht (sabotage)
  • hacken, met als doel de autodata te gebruiken

Van der Linden is zeer bekend met het SERMI-certificaat, dat per 1 april 2024 verplicht is om te mogen werken aan alle componenten die verband houden met voertuigbeveiliging. De noodzaak daarvan wordt tijdens deze livestream snel duidelijk, zeker als je beseft op welke manieren in een moderne auto kan worden ingebroken.

Aanvallen op afstand

Het aantal cyberincidenten met een ‘grote’ of ‘enorme’ impact is aanzienlijk toegenomen, met een alarmerende helft van alle gevallen. Wat nog verontrustender is, is dat deze aanvallen vaak op afstand plaatsvinden. De omvang van deze aanvallen is verontrustend: tweederde van de incidenten heeft het potentieel om duizenden tot zelfs miljoenen voertuigen te treffen. In bijna vier op de tien gevallen zou de impact wereldwijd voelbaar zijn. Deze nieuwe realiteit biedt hackers de mogelijkheid om met minimale middelen maximale schade aan te richten.

Hackers laten hun oog niet alleen vallen op autofabrikanten, maar ook op toeleveranciers en zelfs het bredere ecosysteem rondom auto’s. Dit geeft de veelzijdigheid van de dreiging aan waarmee de auto-industrie wordt geconfronteerd. Ook de financiële gevolgen van een geslaagde hack zijn verstrekkend. Naast de kosten voor het opsporen en dichten van kwetsbaarheden, lopen autofabrikanten het risico op aanzienlijke schadeclaims, boetes en reputatieschade.

Meld je nu gratis aan voor deze ATC Livestream en noteer donderdag 16 mei, 19.30 uur in je agenda.

Het bericht Livestream ‘Auto hacken, hoe eenvoudig is dat?’ verscheen eerst op Aftersales Magazine.

Bron

www.automotivevacaturebank.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close