Zoek en vind jouw Automotive baan

De meeste keus, de beste baan

Automotive Vacaturebank
Automotive Vacaturebank
Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Automotive?

De meeste keus, de beste baan

Zoek en vind jouw Automotive baan
De meeste keus, de beste baan
Snel zoeken

De Wasbeer is Duurzame Autowaslocatie

Wasstraat De Wasbeer in Hoogeveen is door Washtec gecertificeerd als Duurzame Autowaslocatie 2024, een erkenning voor het op milieuvriendelijke wijze exploiteren van een autowaslocatie.

Washtec reikt het certificaat sinds 2023 jaarlijks uit aan het autowasbedrijf dat aanwijsbaar werk maakt van zijn milieubescherming. Peter van der Veen: “We zijn er vorig jaar in Duitsland mee begonnen, waar veel meer aan waterrecycling wordt gedaan dan in Nederland, want dat is wel een van de voorwaarden om voor het certificaat in aanmerking te komen. Daarnaast moet het autowasbedrijf uiteraard een machine van Washtec hebben staan en gebruikmaken van de Auwa Greenline-chemie.”

Waterrecycling

Dat in Duitsland bij veel meer carwashbedrijven aan waterrecycling wordt gedaan, is een kwestie van een wettelijke verplichting voor alle wasstraten. Peter van der Veen: “Daarnaast is het water in Duitsland veel duurder dan in Nederland en is recyclen dus eerder rendabel. We zien dus dat in Nederland de wasstraten met een waterrecyclinginstallatie nog op twee handen te tellen zijn. Dat zijn dan vooral de kettingwasstraten en een enkele rollover.”

Autobedrijven met een wasinstallatie die ook beschikt over een waterrecyclinginstallatie zijn helemaal zeldzaam. Peter van der Veen: “Autobedrijven wassen niet zo heel veel auto’s en beschikken vaak niet over een technische ruimte. Bovendien heb je een extra slibvanger nodig, tussen je bestaande slibvanger en de olie- en vetafscheider. Daarom zeggen we tegen iedereen bij nieuwbouw of verbouwing: je hoeft die waterrecyclinginstallatie er nu nog niet direct in te zetten, maar hou bij je verbouwplannen wel rekening met de mogelijkheid, zodat je hem er later relatief eenvoudig in kunt zetten.”

SoftCare Pro XL 320

De Wasbeer is nu gecertificeerd, terwijl het al tien jaar geleden, bij de aanleg van de huidige kettingwasstraat, een waterrecyclinginstallatie heeft laten plaatsen. De plaatsing van een nieuwe, extra hoge rollover was een mooi moment om het certificaat te overhandigen. Ondernemer Dave Santing: “Dat we al tien jaar geleden die waterzuiveringsinstallatie hebben laten aanleggen is enerzijds om te laten zien dat we groen bezig zijn. Anderzijds scheelt het ook in de kosten. Er gaan bij ons dagelijks nogal wat auto’s doorheen en die verbruiken vijf- tot zeshonderd liter water per auto. Recyclen is ook niet gratis, maar met de Aqua Pur-installatie zijn we in staat om zo’n 80 procent van het verbruikte water te hergebruiken.”

Over de extra hoge SoftCare Pro XL 320 rollover zegt Peter van der Veen: “Die kan bestelwagens tot 3.20 meter hoog wassen, wat op de locatie van De Wasbeer, op een industrieterrein, zeker een pre is. Ze wassen bijvoorbeeld de verlengde en verhoogde Sprinters van een pakketdienst en verder is er ook veel bedrijvigheid in de omgeving.”

Groen

Over het belang van het certificaat doet Peter van der Veen overigens niet al te deftig. “Joh, er zijn al zoveel certificaten, en wij doen er met Duurzaam Autowassen van GroenGedaan! ook aan mee, maar dit certificaat van Washtec is gewoon omdat we het leuk vinden naar onze klanten toe. Het is een beloning voor hun inspanning om op een zo milieuvriendelijke manier te ondernemen, en ze kunnen het gebruiken in social media en in de lokale pers.”

Dave Santing: “Met het certificaat kunnen we niet alleen onze klanten laten zien dat we groen bezig zijn, maar het is ook een gebaar naar de gemeente Hoogeveen toe, die ook druk bezig is met vergroening, bijvoorbeeld door van het gas af te gaan en in te zetten op waterstof.”

Betekent dit ook dat de gemeente vervolgens zijn wagenpark naar De Wasbeer stuurt? Dave Santing, lachend: “Eigenlijk kunnen ze niet meer om ons heen, hè?”

Foto boven: Peter van der Veen overhandigt het Washtec-certificaat Duurzame Autowaslocatie 2024 aan Dave Santing van De Wasbeer in Hoogeveen.

Het bericht De Wasbeer is Duurzame Autowaslocatie verscheen eerst op Aftersales Magazine.

Bron

www.automotivevacaturebank.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close